Stránky

pátek 14. září 2012

Jak si tady jíme

Určitě vás zajímá, jak je to tady s jídlem. Zatím chodím na jídlo většinou do menzy, protože je to hodně levný. Jediný problém je s tím, že každý den jsou tam stejná jídla. Nebo s minimální obměnou. Už mám vytipovaná jídla, která nejsou pálivá. Ze začátku jsem se samozřejmě párkrát přehmátla :)

V jídelně to chodí tak, že se všichni nahrnou k dlouhému pultu a překřikují se, nebo gestikulují. Pro mě je většinou téměř nemožné se k pultu vůbec prodrat, když je tam trošku víc lidí. A když se mi to povede, tak jenom ukážu prstem a paní mi nabere na talířek. 



Mé oblíbené jídlo je vařená zelenina (většinou zelí, nebo nějaká bíla...asi cuketa:)) s houbama. Občas je tam troška mrkve a dneska byly i zelené fazolky. Dalším docela dobrým jídlem je teplá nakrájená okurka s míchaným vajíčkem. A třetím favoritem je kukuřice, ale ta moc často nebývá. Ti, kdo mě znají, ví, že v ČR jsem kukuřici moc nemusela...tak aspoň vidíte, jak se tady mění priority :D 


Vpravo moje oblíbená zelenina s houbami
Vlevo je vepřové maso s cibulí (moc dobré), ale za ty dva týdny ho měli jen dvakrát

Většinou si k jídlu dávám ještě rýži. Na té se nedá nic zkazit. Zkusila jsem ještě polévku, ale zatim jsem jí ještě na chuť nepřišla. A to samé platí o nudlích. Chutnají stejně jako nudle, které jsou v instantních čínských polévkách, akorát jsou ještě nějak divně okořeněné. Ještě jsem vyzkoušela Nočníkovo oblíbenou "trávu". Ono to vlastně jako tráva vypadá a dokonce i chutná. A když jí jíte, tak si opravdu připadáte jako kráva (vůl)...pořád koušete, koušete, koušete a ono to neubývá :D Takže tráva mi bude asi stačit jednou týdně.

Nudle v restauraci

A málem bych zapomněla na maso. S tím jsem zatím opatrná. V menze jsou na výběr jen koule z mletého masa a potom kosti obalené ve strouhance :) Občas jsou k vidění i párky, ale ty jsem ještě nezkoušela, protože jsou prý divně sladké. Už jsem jednou měla čest ochutnat čínskou klobásku na grilu a už jsem myslela, že to budu muset vyplivnout :D Bylo to fakt hrozně sladký...:-/





Žádné komentáře:

Okomentovat