Stránky

středa 3. října 2012

Spolužáci


Ve třídě je nás celkem asi 25. Polovina z toho jsou Vietnamci. Kdybyste se mě zeptali na jméno alespoň jednoho z nich, tak vám nepovím :D Vlastně neznám jméno žádného Asiata, co máme třídě. Na první hodině jsme se všichni před třídou představovali, ale ty jejich zvuky prostě nedokážu rozlišit (tedy kromě čínštiny…čínské jméno bych asi dokázala zopakovat) :D Navíc většina těch Vietnamců neumí vůbec anglicky, takže taky sranda.




Ti další Asiaté jsou Korejci a Japonci. Obojí po třech kusech a z toho vždy jedna slečna. Jednoho Japonce máme i v naší skupince na konverzaci. Jmenuje se Takuya a vypadá jako postavička z nějakého japonského kresleného seriálu. A dokonce umí trošku anglicky.

Taku

V té naší skupince máme ještě černocha Erica z Ghany. Angličtina je tam úředním jazykem, takže s tím se bavím bez větších problémů. Pořád se směje a ze všeho je nadšenej. Ale většinou mu musím všechno řikat třikrát. Není to tím, že by mi nerozuměl, ale zdá se mi, že mě vůbec neposlouchá:D Jako by se vůbec nesoustředil.

Eric

Posledním ve skupince je Syřan Yazan. Ten je ze všeho většinou hrozně ztrápenej, hlavně z čínštiny. A s angličtinou na tom taky není moc dobře. Takže i když učitel mluví anglicky, tak to většinou nestihne. Ale myslím, že to zvládne. Snaží se čínštině hodně věnovat i ve volném čase.

Yazan

Ve třídě jsou ještě moje dvě bývalé spolubydlící Rusky. S těma se dá mluvit normálně a při hodinách se docela snaží a jde jim to. A když Žeňa (ta, co neumí anglicky) něčemu nerozumí, tak jí to Varja vysvětlí. Na hodinu poslechu jsme rozdělení na dvě skupiny a Varja je v té druhé než my s Žeňou. Potom se jí to snažím vysvětlit já česko-rusky a vždycky se nějak domluvíme.

Varja a Žeňa

Dalším spolužákem je jeden Mongol, ale to je vše, co o něm vím. A posledními jsou dva Italové. Ti si tady zaplatili tříměsíční kurz wushu a chodí s námi na čínštinu. Luka tu byl už na letní wushu camp a ještě tady zůstal a Andi přiletěl až v září.


Mongol :)


Učitel Li a v pozadí Italové (pruhovaný Luka a hnědý Andi)
 
Fotky jsou z naší venkovní aktivity při hodině konverzace. Ta podezřelá věc, do které jsme kopali, se jmenuje jian qiu.

Žádné komentáře:

Okomentovat